Blog 



1 zobrazení0 komentářů

Kyselina glykolová patří mezi AHA kyseliny. V kosmetice je to kyselina nejmenšími molekulami. Získává se převážně z cukrové třtiny.

Co dokáže?

V nejvrchnější vrstvě tedy v odumřelé časti pleti rozleptává vrstvu odumřelých buněk a nechává průchod novým buňkám. Vystupuje tedy na povrch nová, jemnější, hladší, svěžejší,...pokožka.

Tímto procesem kyselina pomáhá obnovovat kožní buňky, zmírňuje pigmentové skvrny, sjednocuje pleť, rozjasňuje pleť, zmírňuje i jemné vrásky. Díky nízkomolekulárnímu složení prostoupí hlouběji a pomáhá s tvorbou kolagenu. Pomáhá s hojením jizev zejména po akné. Dokáže být i dráždivá především pro citlivou pleť. Má specifický zápach.

Jak začít s kyselinou glykolovou?

Vždy začít s nižším koncetrací. Kyselinu glykolovou naleznete běžně od 5 až do 10 %.

Kde se nejčastěji nachází?

tonika, tonery, séra někdy i v krémech.

Na co si dát pozor?

Vždy se řídíme podle návodu na produktu. V létě musíme dbát na zvýšenou ochranu před slunečním světlem. Nebo používání kyseliny v letních měsících vynechat.


1 zobrazení0 komentářů

MINERÁLNÍ OLEJ

Minerální olej je čirá čistá látka, která se získává z ropy. Je to vedlejší produkt těžby ropy. Do kosmetiky už jde čistý produkt a nemá to nic společného třeba s benzinem. Medicínský nebo ten kosmetický olej je čistý a bezpečný. Jelikož se olej vyrábí z ropy tak stal kontroverzní. Olej je velmi kontroverzní i vzhledem k laciné ceně, protože je to vedlejší produkt jiné výroby. Levná cena také ovlivňuje názory na olej. V produktech s olejem je také důležité vědět, jaké jiné ingredience obsahují.

Co dokáže:

Je to látka, která vytvoří kožní film a zabrání uniku hydratace. Olej se nevstřebává do pleti zůstává pouze na povrchu a chrání pleť. Dobře chrání pleť v zimě před mrazem. Čistý olej bez příměsí je hypoalergenní.

Jak ho najít v popisu produktů?

Pod názvy: Parafín, Petroleum jelly, Mineral oil, Vazelína, Parafin liguidum

Pro koho je vhodný?

Nejvíce ho ocení suchá a stárnoucí pokožka. Díky oleji bude pokožka chráněná před dehydratací.



0 zobrazení0 komentářů