Co je to SKVALAN !?


SKVALAN V KOSMETICE


Skvalan se přirozeně nachází v lidském těle. Nachází se hlavně v mazu na pleti a tím udržuje pleť vláčnou a hydratovanou. V pleti přirozeně s věkem ubývá. Skvalan je velmi nereakční látka, takže se dá přidat do jakékoliv denní či večerní péče o pleť. Můžete ho najít ve velkém množství produktů od krému na pleť po olejové séra.

Jak vypadá:

Je to takový lehoučký olej, bez barvy a vůně. Dobře se

vstřebává pro je vhodný i pro mastnou pleť

(u mastné pleti je třeba nanášet menší množství oleje)

Při koupi je dobré kupovat veganský! Dříve se získával ze žraloků. Dnes se získává např. z cukrové třtiny.

Co dělá:

Zvláčňuje, hydratuje, chrání pleť před ztrátou hydratace z pleti, funguje i jako antioxidant.

Pro koho je vhodný:

Nejvíce ho ocení suchá a dehydratovaná pleť, ale také pleť stárnoucí, pleť smíšená, normální i mastná.

Je vhodný a bezpečný i pro pleť s ekzémem, růžovkou a dermatitidou.

Kdy použít :

Doporučuji používat čistou formu skvalanu. Nanášet vždy po použití všech produktu na vodní bázi.

(použijete jako sérum) Pak nanášet krém a na konec můžete nanést make-up.

Druhá možnost jak pracovat s olejíčkem je, že si skvalan přimícháte do svého hydratačního krému.


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NIACIAMID