Minerální olej v kosmetice ANO ČI NE ?!

MINERÁLNÍ OLEJ

Minerální olej je čirá čistá látka, která se získává z ropy. Je to vedlejší produkt těžby ropy. Do kosmetiky už jde čistý produkt a nemá to nic společného třeba s benzinem. Medicínský nebo ten kosmetický olej je čistý a bezpečný. Jelikož se olej vyrábí z ropy tak stal kontroverzní. Olej je velmi kontroverzní i vzhledem k laciné ceně, protože je to vedlejší produkt jiné výroby. Levná cena také ovlivňuje názory na olej. V produktech s olejem je také důležité vědět, jaké jiné ingredience obsahují.

Co dokáže:

Je to látka, která vytvoří kožní film a zabrání uniku hydratace. Olej se nevstřebává do pleti zůstává pouze na povrchu a chrání pleť. Dobře chrání pleť v zimě před mrazem. Čistý olej bez příměsí je hypoalergenní.

Jak ho najít v popisu produktů?

Pod názvy: Parafín, Petroleum jelly, Mineral oil, Vazelína, Parafin liguidum

Pro koho je vhodný?

Nejvíce ho ocení suchá a stárnoucí pokožka. Díky oleji bude pokožka chráněná před dehydratací.



0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NIACIAMID